Toyota Lexus zelfrijdende auto. Bron: Toyota

Toyota bouwt testfaciliteit zelfrijdende auto in Michigan

Bron: Toyota

Toyota bouwt een enorme testfaciliteit voor zelfrijdende auto’s in Michigan, Verenigde Staten. Een maand geleden legde de Japanse autofabrikant nog al zijn proeven met zelfrijdende auto’s op de openbare weg in de Verenigde Staten stil, na het dodelijke ongeval met een zelfrijdende Uber in Arizona.

De testfaciliteit beslaat ruim 24 hectare en opent in oktober. Op het terrein gaat Toyota proeven doen met ‘grensgeval scenario’s’. Dat zijn gevaarlijke scenario’s en het is niet veilig om die te testen op de openbare weg, volgens de autofabrikant. De faciliteit wordt ten zuidwesten van de stad Detroit gebouwd bij Lake Ottawa. Onderdeel van de testfaciliteit zijn drukke stedelijke gebieden, gladde oppervlaktes en een vierbaans snelweg met opritten en afritten.

Flexibiliteit

“Door onze eigen baan te bouwen, kunnen we deze zo ontwerpen dat de baan past bij onze unieke behoeftes,” zegt senior vicepresident van Toyota Research Institute (TRI) Ryan Eustice. “Dit nieuwe terrein geeft ons de flexibiliteit om rij-scenario’s zo aan te passen dat het de grenzen van onze technologie verlegt en ons dichterbij een auto brengt die geen ongeluk kan veroorzaken.”

Lees ook:

Uber stopt proeven met zelfrijdende auto na dodelijk ongeval

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.