Gelderland, IAT

Nieuwe site over zelfrijdend vervoer in grensregio Nederland-Duitsland

Bron: IAT

De site van Interregional Automated Transport (IAT), met informatie over zelfrijdend vervoer in het grensgebied van Nederland en Duitsland, is onlangs online gegaan. Het IAT-project draait om de ontwikkeling en groei van innovaties voor mobiliteit en logistiek in Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Het project is voortgekomen uit de proef met zelfrijdende WEpods tussen Ede en Wageningen. Eind 2016 werd bekend dat IAT subsidie kreeg om in elk geval nog drie jaar door te gaan met het testen van deze voertuigen. In het IAT-project bestuderen de betrokken partijen de mogelijkheden en beperkingen van grensoverschrijdend autonoom vervoer voor zowel reizigers als goederen.

Aan het project werken 22 partners samen uit het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, openbaar vervoer en de overheid uit het grensgebied van Nederland en Duitsland. Zij ontwikkelen prototypen en voeren testen uit in de regio, met als doel kennis vergaren en de kansen van zelfrijdend vervoer in de praktijk te verkennen. Ook wil men de toepassingsmogelijkheden van deze technologie vergroten.

Werkpakketten

Op de site kunnen bezoekers onder meer achtergronden over het project lezen. Omschreven staat wat de verschillende werkpakketten zijn, zoals Vehicle Development en een case over truckplatooning. Ook wordt aangegeven welke personen daar namens de diverse partners bij betrokken zijn. Verder is er op de site, die uiteraard ook in het Duits te raadplegen is, nieuws over de activiteiten van IAT te lezen.

Lees ook: WEpods blijven zeker drie jaar rijden in Gelderland

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.