Spaanse stad Malaga krijgt testlocatie voor connected cars

Om te zorgen dat autofabrikanten nu al testen kunnen uitvoeren met connected cars, bouwt expertorganisatie DEKRA hiervoor een testomgeving in het Spaanse Malaga. Op dit traject is ruimte voor onderzoek en het testen van producten die nog aan het begin van de ontwikkelfase staan. Het Duitse DEKRA werkt nu aan een wereldwijd testnetwerk, waarmee fabrikanten uit de automotivebranche zich kunnen voorbereiden op een toekomst met zelfrijdende en connected auto’s en infrastructuur.

Op deze testlocatie zullen testscenario’s, emulatieapparatuur, specifieke scenario’s en fysieke voertuigen gecombineerd worden, wat fabrikanten moet ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van de connected car. Het is de bedoeling om deze testlocatie voor het einde van dit jaar te openen.

Slimme infrastructuur

Voor een goede implementatie van zelfrijdende auto’s in het vervoer, is het belangrijk dat de auto’s connected zijn. Ze zijn dan verbonden met het internet, waardoor ze contact kunnen maken met elkaar en ook met de weg. Dit kan bijvoorbeeld door zelfrijdende auto’s te verbinden met slimme verkeerslichten, zodat die informatie krijgt over de ideale snelheid om het verkeerslicht te benaderen. Of beacons in de weginfrastructuur, waardoor precies kan worden bijgehouden waar een auto zich bevindt.

De Spaanse testlocatie is bedoeld om verschillende scenario’s en beginnende ontwikkelingen te testen. Een van de activiteiten wordt het controleren van het berichtenverkeer tussen de auto en de omgeving en corresponderende waarschuwingen voor bestuurders die verschillende technologieën gebruiken, zoals de Intersection Movement Assist, Forward Collision Warning en Work Zone Warnings.

Cyber security

Verder simuleert DEKRA testscenario’s met behulp van beacons en specifiek ontwikkelde software en wordt de testlocatie gebruikt voor activiteiten voor interoperabiliteit, performance, usability en cyber security. het bedrijf heeft ook testomgevingen voor zelfrijdende voertuigen en de benodigde infrastructuur in Klettwitz en op de Lausitzring. DEKRA zet verder in op het vergroten van zijn testnetwerk in Azië en de VS en op standaardisatie in de gehele industrie, naast het ontwikkelen van testplannen en innovatieve testapparatuur.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.