Ook HERE verzamelt weginformatie. Hier een situatie in Duitsland.foto: Here

BMW kiest voor kaarten van Here voor autonome voertuigen

Ook HERE verzamelt weginformatie. Hier een situatie in Duitsland. Foto: HERE

BMW Group gaat voor toekomstige automodellen gebruikmaken van de geavanceerde kaarten van Here. Het gaat om auto’s die autonoom kunnen rijden op niveau 3 en 4. Het is de eerste commerciële overeenkomst die Here sluit met een autoproducent om de HD Live Map in productiemodellen te bouwen.

De overeenkomst volgt op een jarenlang onderzoeks- en ontwikkeltraject met BMW Group. BMW heeft ongeveer tien miljoen verbonden voertuigen op de weg. Sinds 2015 verzamelen zij door middel van sensoren realtime informatie. “Zo kunnen BMW-voertuigen bijvoorbeeld gevaren en snelheidsbeperkingen detecteren en deze relevante informatie via het internet toevoegen aan de boordnavigatie”, aldus Christoph Grote van BMW Group.

“Samen met HD Live Map hebben we essentiële bouwstenen voor autonoom rijden op de lange termijn. Naarmate we dit punt naderen, zullen we onze klanten later dit jaar nog meer locatie-gebaseerde diensten en bestuurdersinformatie kunnen aanbieden.“

Kaarten voor zelfrijdende auto’s

De kaarten van Here zijn naar eigen zeggen vele malen nauwkeuriger dan alle andere kaarten in tegenwoordig beschikbare navigatiesystemen. “Ze worden ook sneller geactualiseerd door data te betrekken van een groeiend netwerk van partners uit de automobielbranche”, aldus Here.

Aan het einde van dit jaar zal de HD Live Map één miljoen kilometer aan straten in Noord-Amerika en Europa bevatten die met een nauwkeurigheid van tientallen centimeters in kaart zijn gebracht. Denk aan informatie over rijstroken en rijstrookmarkeringen, snelheidslimieten en vluchtstroken. “Bovendien biedt HD Live Map een complete laag met verkeersborden en andere voorwerpen aan de zijkant van de weg die een heel nauwkeurige lokalisatie van voertuigen mogelijk maken.”

 Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.