Ook HERE verzamelt weginformatie. Hier een situatie in Duitsland.foto: Here

LG en Here Technologies gaan software ontwikkelen voor zelfrijdende auto

Ook HERE verzamelt weginformatie. Hier een situatie in Duitsland. Foto: HERE

LG en Here technologies zijn een samenwerking aangegaan om technologische systemen te ontwikkelen voor zelfrijdende auto’s. Dat meldt kaartenmaker Here Technologies. De bedrijven werken samen aan een telecommunicatie- en informaticasysteem dat ervoor moet zorgen dat de zelfrijdende auto veilig aan het verkeer deelneemt.

Here, die is sinds 2015 in handen van Audi, BMW, en Daimler, gaat navigatietechnologie produceren. LG, bekend als elektronicabedrijf, gaat het netwerk verzorgen. De partijen willen zich met de samenwerking inzetten voor de nieuwe generatie auto’s die volledig zelfrijdend is.

Telematica

De twee organisaties ontwikkelen een ‘hub’ die een oplossing moet bieden voor zelfrijdende auto’s. Het telematica-systeem combineert sensoren zoals camera’s, radar, en lidar, met de navigatietechnologie waarover Here beschikt, ook wel bekend als ‘mappings’. Here’s HD live map-service moet de basis vormen voor de hub.

LG gaat Here ondersteunen middels telecommunicatie. Hierbij kan men denken aan verschillende communicatietechnologieën zoals Wifi, GPS, en bluetooth. LG ontwikkelt momenteel het nieuwe 5G netwerk. Dit netwerk is naar eigen zeggen vier tot vijf keer sneller dan de huidige LTE- oftewel 4G netwerk.

Lee Woo-jong, hoofd voertuigonderdelen bij LG, is enthousiast over de samenwerking. ‘Met een partner als Here kan LG zich richten op de volgende generatie connected cars.’ Woo-jong gelooft dat de samenwerking autofabrikaten beter voorbereidt op een toekomst waarbij de zelfrijdende auto de standaard is.

Lees ook: Here en Fujitsu bouwen samen aan oplossingen voor autonoom vervoer

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.