Apple werkt nog steeds aan zelfrijdende auto

Ondanks radiostilte over het onderwerp lijkt Apple nog steeds druk bezig te zijn met het ontwikkelen van zelfrijdende systemen. Zo heeft het bedrijf verschillende mensen met kennis van zaken in dienst genomen.

Bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van zelfrijdende systemen buitelen vaak over elkaar heen om te berichten over de stappen die zijn gezet. Daarmee wordt niet altijd even veel onthuld, maar deze partijen tonen er wel mee aan dat ze volop in de race zijn. Iemand zal uiteindelijk de eerste zijn die echt een volledig autonoom voertuig aan het algemene verkeer laat deelnemen en er zijn veel kandidaten die deze primeur willen hebben.

Apple is één van de partijen die er liever het zwijgen toe doet. Er zijn genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat het techbedrijf met autonome voertuigen bezig is. Maar over de details van dat Project Titan is maar weinig bekend. In Californië zou al getest worden met een aanzienlijke vloot Lexus SUV’s van het type RX450h. Veel meer dan dat is er officieel niet bekend.

Waymo en NASA

Toch timmert Apple volgens CleanTechnica nog wel degelijk aan de weg. Recent werd iemand in dienst genomen die eerder voor Waymo en NASA werkte. Bij Waymo was zij engineer zelfrijdende systemen. Vanuit Google werd iemand overgenomen die deskundig is op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Verder zou er een samenwerking zijn aangegaan met Volkswagen voor een zelfrijdende shuttledienst voor medewerkers op één van de terreinen van Apple. En dan zijn er nog de eerder aangevraagde vergunningen om te mogen testen in Californië. Volgens CleanTechnica werkt Apple mogelijk niet meer op zo’n grote schaal als eerder aan autonome voertuigen, maar heeft het bedrijf zijn activiteiten op dit vlak dus nog zeker niet gestaakt.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.