Uber ontslaat spil in rechtszaak met Waymo

Volvo Cars and Uber join forces to develop autonomous driving cars

Uber heeft Anthony Levandowski ontslagen. Levandowski was hoofd van de afdeling autonoom rijden bij de taxi-aanbieder en is de spil in het conflict tussen Uber en Waymo. Hij zou duizenden documenten hebben gestolen van Google die te maken hebben met zelfrijdende technologie.

Levandowski zou niet aan het verzoek van de rechter hebben voldaan om met bewijzen te komen die de beschuldigingen van Google ontkrachten. Dat meldt Reuters.

Levandowski werkte eerst voor Google, waar hij actief was op het gebied van zelrijdende auto’s. Later startte hij een eigen bedrijf dat zich ook richtte op de techniek van autonoom rijden.

Lidar-technologie

Bij zijn vertrek zou Levandowski veertienduizend bestanden met vertrouwelijke informatie hebben meegenomen. Daarbij gaat het vooral om Lidar-technologie. Deze toepassing kan de omgeving scannen en is daardoor zeer belangrijk voor zelfrijdende auto’s.

Het bedrijf van Levandowski is kort daar na oprichting overgenomen door Uber. Sindsdien zou Uber gebruik maken van vertrouwelijke informatie die Levandowski mee heeft genomen van Google. Google heeft Uber vervolgens voor de rechter gedaagd.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.