Jim Hackett, Ford

Baas zelfrijdende auto’s nieuwe CEO Ford

Bron: Ford

Ford heeft Jim Hackett aangesteld als nieuwe CEO. De man die sinds vorig jaar al de leiding had over Ford’s divisie die zich met zelfrijdende voertuigen bezighoudt, moet de autoproducent nu gaan transformeren tot een bedrijf dat klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

Hackett is daarmee de opvolger van Mark Fields, die na 28 dienstjaren bij Ford met pensioen gaat. Hackett wordt gezien als een zakelijk leider die sterk is in het transformeren van bedrijven. En met alle ontwikkelingen die de autobranche doormaakt en nog gaat doormaken, wordt hij gezien als de juiste man om Ford bij te hand te nemen. Daarin krijgt hij drie concrete opdrachten mee: het aanscherpen van de operationele kant, het moderniseren van Ford’s huidige activiteiten en het bedrijf zodanig transformeren dat het klaar is voor de uitdagingen de toekomst.

Ford Smart Mobility

De 62-jarige Jim Hackett heeft zijn sporen verdiend bij het bedrijf Steelcase, dat onder zijn aansturing wereldmarktleider werd op de markt voor kantoormeubelen. Van 2013 tot 2016 zal hij al in de raad van bestuur van Ford, en sinds vorig jaar maart stond hij aan het hoofd van Ford Smart Mobility. Dit bedrijfsonderdeel houdt zich juist bezig met de uitdagingen van de toekomst die Hackett nu als CEO mag gaan tackelen: autonome voertuigen, connectiviteit, slimme mobiliteit en meer.

De aangewezen man

Bill Ford, de uiteindelijke grote baas van het autobedrijf, legt uit waarom Hackett als vervanger van Fields is gekozen. “We gaan Ford vanuit een sterke positie transformeren richting de toekomst. Jim Hackett is de aangewezen man om Ford als CEO te leiden tijdens deze transformatieperiode voor de auto-industrie en mobiliteit in bredere zin. Hij is een ware visionair die een uniek, op de mens gerichte benadering hanteert richting onze cultuur, producten en diensten. Met deze aanpak zal het potentieel van onze mensen en activiteiten worden ontsloten.”

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.