Hyperloop testfaciliteit, foto: Hardt Hyperloop

Studenten TU Delft lanceren Europees platform voor ontwikkeling Hyperloop

Foto: Hardt Hyperloop

TU Delft-studenten lanceren in samenwerkingen met andere Europese studententeams donderdag de nieuwe website Hyperloop Connected. Via dit platform kunnen Europese Hyperloop-teams hun kennis en ideeën bundelen, omdat het delen van informatie voor ‘collectieve vooruitgang’ zorgt. Op de website staan onder andere een interactieve wereldkaart van deelnemende partijen, technische artikelen en infographic filmpjes.

Volgens de universiteit zitten er veel manuren aan Hyperloop-onderzoek in studententeams wereldwijd. “Studenten die een jaar lang in zo’n Hyperloop-team zitten, worden experts op een gebied waar weinig mensen iets over weten,” zegt TU Delft. Maar is er te weinig overzicht in de ontwikkelingen. “Niemand weet precies wie, waar en waaraan gewerkt wordt.” Daardoor gaat een hoop kennis verloren.

Kennis delen

Maar dat hoeft nu niet meer te gebeuren. Via Hyperloop Connected is de kennis op een toegankelijke manier beschikbaar. De studenten vinden dat kennis delen in plaat van afschermen, de juiste manier is om Hyperloop realiteit te laten worden. “Het afschermen van kennis is voor ons als technische studenten ouderwets”, aldus Charlotte Meerstadt namens Delft Hyperloop. “Het remt collectieve vooruitgang en op lange termijn ook je bedrijf. De meest succesvolle en snelgroeiende bedrijven zijn tegenwoordig vaak degenen die al hun kennis delen, omdat er dan een grotere beweging ontstaat waarin de technologie veel sneller ontwikkelt. Juist bij een nieuwe technologie als Hyperloop, waar nog veel research en development voor nodig is, is dit belangrijk.”

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.