Zelfrijdende shuttle Easy Mile

Leidschendam-Voorburg wil zelfrijdende shuttles inzetten

De gemeente Leidschendam-Voorburg onderzoekt de haalbaarheid van zelfrijdende shuttles als aanvulling op het huidige openbaar vervoer. De voertuigen moeten de mobiliteit van bewoners in de toekomst ‘waarborgen en zelfs verhogen’. De gemeente houdt in januari 2018 een enquête onder bewoners.

Met de enquête wil de gemeente bepalen wat de bereidheid is en onder welke voorwaarden bewoners gebruik gaan maken van zelfrijdende shuttles. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het adviesbureau Goudappel Coffeng. De gemeente verwacht in maart de uitkomsten te ontvangen.

Deur-tot-deurdienst

Het volledig zelfrijdende vervoersysteem moet reizigers in de toekomst op aanvraag en van deur-tot-deur vervoeren. De gemeente wil hiermee in samenwerking met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag ‘de voordeur van bewoners verbinden met verschillende vervoersknooppunten’, zoals het toekomstige winkelcentrum Mall of the Netherlands, Station Mariahoeve, Station Voorburg en de Randstadrail.

De gemeente richt zich in eerste instantie op twee routes. De eerste verbindt Station Mariahoeve met winkelcentrum Mall of the Netherlands via het Medisch Centrum Antoniushove. De tweede verbindt jongereninstelling Schakenbosch, via de zorginstelling WZH Prinsenhof over de Noordsingel met de Mall of the Netherlands.

Lees ook: Provincie Noord-Holland onderzoekt effecten zelfrijdende auto

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

1 reactie op “Leidschendam-Voorburg wil zelfrijdende shuttles inzetten”

Jan van der Geest|10.02.18|14:25

Ik ontving deze brief op 9 februari en kon geen vragen meer beantworden.
Wij wonen J S Bachlaan 105, en de geplande verbinding Schoorwijck-Mall of the Netherlands komt w.s. bij ons vorbij.
Wanneer wij niet meer zelfredzaam zijn en er een stopplaats zou zijn nabij ons woonhuis dan zouden wij t.z.t. zeker van de voorziening gebruik maken.
Jan van der Geest

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.