TU Delft

Onderzoeker TU Delft krijgt beurs voor studie naar autonoom vervoer

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week een Veni-beurs toegekend aan postdoc Javier Alonso-Mora van de TU Delft voor onderzoek naar onder andere autonome auto’s en boten. Het gaat om maximaal 250.000 euro. De Veni-beurs biedt aan veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. Javier Alonso-Mora is een pas gepromoveerde junior-onderzoeker.

In de nabije toekomst zullen miljoenen robots, autonome auto’s en boten en mensen naast elkaar bestaan. Het onderzoek van Alonso-Morea is is gericht op algoritmes die het mogelijk maken voor een mobiele robot om veilig te navigeren en te coördineren met andere robots en mensen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS).

Veni-beurs

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan 154 pas gepromoveerde onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend. Veni biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. In totaal dienden in deze Veni-ronde 1127 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksproject in voor financiering. Daarvan zijn er nu 154 gehonoreerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.