starship, robot, domino's

Bezorgrobot Domino’s Pizza komt naar Nederland

Robot van Starship Technologies

Domino’s Pizza gaat binnenkort in Nederland beginnen met het bezorgen van pizza’s door robots. De robots gaan rijden in een straal van ongeveer 1 tot 1,5 kilometer rond de vestigingen van Domino’s. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Wanneer dat precies gaat gebeuren en in welke steden de robots rond zullen rijden, is nog onduidelijk. 

Domino’s onthulde een jaar geleden dat het zijn producten wil laten thuisbezorgen via zelfrijdende voertuigen. Het voertuig is onderdeel van Domino’s Robotic Unit (DRU), een initiatief om pizza’s te laten bezorgen door robots en drones. In Australie en Nieuw Zeeland is al getest met robots over de grond en door de lucht.

Starship Technologies

De robots worden ontwikkeld door de Engelse startup Starship Technologies. Dit bedrijf is een samenwerking aangegaan met Domino’s Pizza Enterprises, hoofdfranchisenemer van het merk Domino’s Pizza in zeven landen, waaronder Nederland, België en Duitsland.

Starship kondigde onlangs aan 16,5 miljoen euro aan startkapitaal te hebben binnengehaald via een samenwerking met Mercedes-Benz Vans. Hierdoor kan het zijn pilotprogramma’s in Europa en de VS sneller gaan ontwikkelen.

Aanvulling op bezorgmethoden

Volgens Don Meij, Group CEO van Domino’s, is de samenwerking tussen Domino’s en Starship Technologies een belangrijke volgende stap om bezorging door robots werkelijkheid te laten worden. “We zijn wereldwijd actief, en we willen heel graag innovatieve technologie ontwikkelen in alle landen waar we actief zijn.”

Andre Ten Wolde, CEO Domino’s Nederland & België, voegt toe: “De robots zijn een aanvulling op onze bestaande bezorgmethoden, zoals e-bikes, scooters en auto’s. Hiermee zorgen we dat onze klanten altijd een warme, versgemaakte pizza kunnen laten bezorgen, waar ze ook zijn.”

Robot, Starship Technologies, domino's
Robot van Starship Technologies

Robot, Starship Technologies, domino's

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van Zelfrijdendvervoer.nl ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.