BMW, i3

Intel en BMW gaan mogelijk samen autonome auto’s bouwen

Techgigant Intel staat op het punt om een samenwerking te beginnen met de Duitse autoproducent BMW om zelfrijdende auto’s te gaan ontwikkelen. Dat meldt Bloomberg. Die mogelijke samenwerking is opvallend, omdat BMW eerder nog aangaf vooral te kijken naar samenwerkingen met beginnende bedrijven.

BMW verwacht dat de markt voor zelfrijdende auto’s in de toekomst uitgroeit naar een miljardenomvang. “Degene die als eerste en het goedkoopste auto-deel-diensten aanbiedt zal deze markt domineren”, denkt hij. Om de boot niet te missen, moet het bedrijf nu stappen zetten.

Intel

Bij de samenwerking zou ook Mobileye, een ontwikkelaar van software voor het voorkomen van botsingen, zijn betrokken. Volgens Bloomberg wordt de samenwerking heel snel bekendgemaakt. Intel en BMW wilden zelf niet reageren op de geruchten.

De ontwikkeling van geheel zelfrijdende auto’s kan nog wel even duren, zo is de verwachting. Maar wanneer grootmachten als Intel en BMW zich gaan verenigen, kan dit proces wel eens aanzienlijk versneld worden, zo is de verwachting van experts.

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.