Nederlandse producent van zelfrijdende ‘pods’ breidt activiteiten in Azië uit

De Nederlandse producent van zelfrijdende voertuigen 2getthere gaat de activiteiten in Azië uitbreiden. Het start een samenwerking met een vooraanstaand Aziatisch OV-bedrijf, SMRT. Beide ondernemingen hebben hiervoor samen een joint venture opgericht, met als thuisbasis Singapore. Doel van de samenwerking is om in de toekomst meer zelfrijdende voertuigen in het werelddeel te hebben rijden.

SMRT gaat zorg dragen voor onder meer de marketing, onderhoud en ondersteuning. 2getthere zorgt voor de productie van de auto’s, die overigens gewoon in Nederland plaatsvindt, net als de verdere ontwikkeling van de nieuwe technologie.

2getthere heeft in Nederland al enkele voertuigen rondrijden, onder meer bij het bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. In ons land ziet het op dit moment nog weinig mogelijkheden voor verdere uitbreiding.

Singapore

De wetgeving in West-Europa staat zelfrijdende voertuigen nog maar beperkt toe. Daarom richt het zijn pijlen minder op ons land en meer op andere regio’s in de wereld. Volgens het in Utrecht gevestigde bedrijf is er in Azië meer ruimte voor autonome mobiliteit. Waarschijnlijk wordt daarom als eerste gestart met een project in Singapore.

2getthere heeft ook al voertuigen geleverd voor een zelfrijdend project in Abu Dhabi. Daar rijden de pods op een traject van 1,4 kilometer en vervoeren ze niet alleen personen, maar ook goederen. Ook daar is SMRT een partner van het Nederlandse bedrijf.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.