Google, zelfrijdende auto, selfdriving car

Google wil bedrijfsonderdeel voor zelfrijdende auto’s uitbreiden

Foto: screenshot https://www.google.com/selfdrivingcar/

Technologiebedrijf Google wil haar activiteiten op het gebied van zelfrijdende auto’s uitbreiden. Het zoekt momenteel naar een geschikte locatie in de Amerikaanse staat Michigan om er een bedrijfsonderdeel te vestigen dat betrekking heeft op robotauto’s. Eerder deze maand werden in ditzelfde verband al tientallen vacatures online gezet.

Google is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Het merendeel van de werkzaamheden vindt plaats vanuit een kantoor in Californië. De Amerikaanse website Automotive News meldt echter dat naar uitbreiding wordt gezocht in de omgeving van de stad Detroit. De plaatselijke autoriteiten daar hebben aangegeven ruimte te willen maken voor pilots met zelfrijdende auto’s.

Tests

Het bedrijf timmert al lange tijd aan de weg op het gebied van autonome voertuigen. Zo gaat het misschien in Londen tests uitvoeren en zijn er plannen om de elektrische zelfrijdende auto’s al rijdend op te laden. Tevens worden de voertuigen sinds kort getest in slechte weersomstandigheden.

Onlangs nam het bedrijf een belangrijke hobbel op weg naar grootschalige toepassing van zelfrijdende technologie. De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration meldde in een reactie op een verzoek van Google dat het overheidsorgaan het besturingssysteem van zelfrijdende auto’s ook als ‘bestuurder’ beschouwt en dat er dus niet per definitie een mens achter het stuur hoeft te zitten.

Lees ook: Overheid VS ziet systeem zelfrijdende auto als ‘bestuurder’

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

1 reactie op “Google wil bedrijfsonderdeel voor zelfrijdende auto’s uitbreiden”

Tibor Strausz|19.02.16|16:40

ze maken er serieus werk van. ben benieuwd hoelang het nog gaat duren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.