Zelrijdende Twizy, Zelfrijdende prullenbak

Autonome Twizy TU Delft ook op afstand te besturen

Bron: Alwin Bakker

De Renault Twizy van het Researchlab Automated Driving Delft (RADD) kan sinds deze maand ook op afstand worden bestuurd. In samenwerking met Accenda is er de afgelopen maanden gewerkt aan de ontwikkeling van de op de afstand bestuurbare Twizy. Dat meldt het RADD in zijn nieuwsbrief.

De Twizy is een elektrisch voertuig voor één persoon. Het kan handgestuurd over gewone wegen rijden met een maximumsnelheid van 85 kilometer per uur. In volledig automatisch modus rijdt het voertuig maximaal 25 kilometer per uur over fietspaden.

Ontwikkeling Twizy

Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Twizy handgestuurd over gewone wegen naar het station rijdt en leeg over het fietspad terugrijdt. Het RADD biedt onderzoekers en bedrijven de mogelijkheid om experimenten uit te voeren met autonome voertuigen op de campus van de TU Delft. Dit kunnen zij doen met eigen voertuigen of met de voertuigen van het lab.

Lees ook:

TU Delft toont de nieuwste ontwikkelingen autonome mobiliteit

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.