Cadillac CT6 Super Cruise

Semi-autonome technologie ‘Super Cruise’ vanaf 2020 in alle Cadillacs

Bron: GM

Alle Cadillacs worden vanaf 2020 uitgerust met de semi-autonome technologie ‘Super Cruise’. Op dit moment heeft alleen het model CT6 dit systeem aan boord. Met deze functie is het mogelijk om handsfree op snelwegen te rijden. Dat meldt de website TechCrunch.

Het is geen volledig zelfrijdend systeem, maar het kan wel automatisch sturen, remmen en gas geven op snelwegen. Het systeem volgt de ogen van de bestuurder: het let op dat hij of zij naar de weg kijkt en het stuur over kan nemen indien nodig. De technologie werd eerder dit jaar gelanceerd.

Autopilot

Tesla’s Autopilot is een vergelijkbaar systeem. Autopilot geeft alarmsignalen af als het merkt dat de bestuurder zijn of haar handen niet op het stuur heeft. Het heeft geen systeem dat de ogen volgt. In 2017 werd een Britse Tesla-bestuurder betrapt toen hij aan de passagierskant van de auto was gaan zitten, met zijn handen achter zijn hoofd. Hij had de Autopilot-functie aangezet. In mei kreeg hij een rijverbod opgelegd voor misbruik van het systeem.

Naar verwachting wil GM na 2020 het systeem ook implementeren op haar andere andere merken zoals Chevrolet en Buick. Super Cruise werkt tot nu toe alleen op snelwegen in de Verenigde Staten en Canada.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.