Uber moet documenten overhandigen over overname Otto

Uber

Uber moet aan Waymo documenten overhandigen met details inzake de overname van Otto. Dat heeft de Amerikaanse rechter besloten in de rechtszaak tussen de taxi-aanbieder en Waymo, het zusterbedrijf van Google. Volgens Waymo maakt Uber gebruik van gestolen informatie. De informatie zou bij Uber in handen zijn gekomen door de overname van Otto. 

De startup Otto is opgericht door Anthony Levandowski, een voormalig medewerker van Google. Het bedrijf is technologie gaan ontwikkelen voor zelfrijdende vrachtauto’s. Kort na de oprichting van Otto nam Uber de startup over voor 680 miljoen dollar. Sindsdien zou Uber gebruik maken van vertrouwelijke informatie die Levandowski mee heeft genomen tijdens zijn periode bij Google.

Geheim

Uit de overnamedocumenten die Uber moet overhandigen aan Waymo, moet blijken dat Uber op de hoogte was van het feit dat Levandowski deze vertrouwelijke bestanden in bezit had.

Tot op heden wilde Uber de documenten niet overhandigen omdat hier vertrouwelijke informatie in zou staan. De rechter was echter niet gevoelig voor dit argument en besloot dat het volledige document imoet worden overhandigd aan Waymo, schrijft TechCrunch.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.