Tesla levert recordaantal auto’s af

Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 25.000 auto’s afgeleverd; dat is een record voor de Amerikaanse autoproducent. Hiermee is de productie ten opzichte van dezelfde periode in 2016 met 69 procent gestegen. Het bedrijf lijkt zijn doelstelling te bereiken: 50.000 auto’s afleveren in de eerste helft van 2017.

Van de ruim 25.000 auto’s die zijn afgeleverd, zijn 13.450 van het model S en 11.550 het model X. Ook bij de productie heeft Tesla een record te pakken: 25.418 auto’s in het eerste kwartaal van 2017.

Aandelen

Na deze positieve berichten vanuit Tesla zat de koers van Tesla maandag bij opening van de beurs gelijk in de lift en klom dicht naar het hoogste niveau ooit. Dat meldt De Telegraaf. Het aandeel Tesla sprong even na half vier 2,8% vooruit naar een stand van $285,79 dicht tegen de tussentijdse piek van $291,42 die op 4 september 2014 werd neergezet. Volgens analisten staat Tesla in de startblokken om dit jaar nieuwe hoogtepunten op Wall Street neer te gaan zetten.

Model 3

Deze zomer wil Tesla het goedkopere Model 3 op de markt brengen. De basisversie gaat rond de 35.000 euro kosten. De actieradius van de Model 3 ligt volgens de Californische autobouwer op 345 kilometer met één laadbeurt. In Nederland wordt dit model op zijn vroegst medio 2018 worden geleverd.

Lees ook: Veel Nederlandse provincies lonken naar fabriek Tesla

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.