Volvo zelfrijdende auto

Volvo gaat kaarten TomTom gebruiken voor zelfrijdende auto

Volvo zelfrijdende auto

Volvo gaat de kaarten van TomTom gebruiken voor Drive Me, het project met zelfrijdende auto’s van Volvo. Dat maakte TomTom deze week bekend tijdens de grote autobeurs in het Zwitserse Genève. De HD-kaarten van TomTom helpen de auto te bepalen waar hij zich precies bevindt.

Bij het Drive Me-project van Volvo gaan proefpersonen zelfrijdende auto’s testen op openbare wegen. De eerste proef vindt plaats in het Zweedse Gothenburg, daarna volgen Londen en China.

Antoine Saucier, directeur van TomTom Automotive: “Het project Drive Me is interessant vanwege zijn focus op de gebruiker. We zijn erg geïnteresseerd in wat we gaan leren van de de bestuurders die in contact staan met alle technologie. Ook zijn we benieuwd hoe de TomTom HD-kaart hen gaat helpen tijdens het rijden.”

Samenwerking

Vorig jaar ontstond de eerste samenwerking tussen de autofabrikant en de producent van navigatiesystemen. Ze maakten bekend dat alle Volvo-rijders vanaf 2019 de navigatiesoftware van TomTom kunnen gebruiken. Het gaat om kaarten en realtime-verkeersupdates. Het is de eerste samenwerking tussen de autofabrikant en de producent van navigatiesystemen.

In januari maakte TomTom bekend de Duitse startup Autonomous over te nemen. Autonomous helpt TomTom de kaarten nog gedetailleerder te maken, waardoor ze geschikt zijn voor autonome voertuigen.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

1 reactie op “Volvo gaat kaarten TomTom gebruiken voor zelfrijdende auto”

Marco van Zoen IEC|19.03.17|22:55

Succes, maar sta me toe dat ik daar geen vertrouwen in heb. Ik rij dagelijks als chauffeur door de stad Utrecht, en ik weet vele plekken waar TomTom me in de steek laat. Gemeente ambtenaren zijn uiterste creatief in het afsluiten van straten, en sommige adressen zijn bij TomTom niet bekend. In de buurt van RTV Utrecht moet je uitkijken, want daar raakt het TomTom navigatie systeem van slag. Een navigatie systeem blijft een hulpmiddel, en ik geloof niet in de onfeilbaarheid daar van.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.