TomTom, CEO, Harold, Goddijn

Nieuwe stap van TomTom richting zelfrijdend vervoer

Fotobron: TomTom

TomTom neemt de Duitse start-up Autonomous over. Laatstgenoemde levert software en service voor autonoom rijden. Met de overname wil het Nederlandse navigatiebedrijf zijn positie op het gebied van zelfrijdend vervoer versterken. De kaarten van TomTom moeten met hulp van Autonomous beschikbaar worden voor zelfrijdende auto’s.

Autonomous is in 2012 opgericht door voormalige leden van een onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit in Berlijn. Het bedrijf, dat is uitgegroeid tot dertig werknemers, werkt aan projecten rond zelfrijdende auto’s over de hele wereld. Ze zijn thuis op het gebied van autonoom rijden, sensoren en digitale beeldverwerking. Autonomous helpt TomTom de kaarten nog gedetailleerder te maken, waardoor ze geschikt zijn voor autonome voertuigen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

‘Belangrijke ontwikkeling’

“Dit is een belangrijke ontwikkeling voor TomTom”, zegt Harold Goddijn, CEO en medeoprichter van TomTom. “Hiermee versterken we onze mogelijkheden voor het toekomstige rijden en breiden we onze kennis en expertise uit.”

Tinosch Ganjineh, CEO en medeoprichter van Autonomos, is naar eigen zeggen trots dat zijn bedrijf geselecteerd is door TomTom. “Op deze manier kunnen we het autonoom rijden naar een hoger niveau tillen. De technologie van TomTom gecombineerd met onze kennis over zelfrijdend vervoer is een perfecte match om van de droom van zelfrijdende auto’s te laten uitkomen.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.