Foto: Addison Lee Group / Oxbotica

Brits taxibedrijf: over drie jaar zelfrijdende auto’s in Londen

Foto: Addison Lee Group / Oxbotica

Taxibedrijf Addison Lee Group gaat een samenwerking aan met Oxbotica voor het ontwikkelen van autonoom vervoer in Londen. Doel van de samenwerking met de softwareontwikkelaar is om over drie jaar (in 2021) een aantal zelfrijdende auto’s op de weg te hebben in Londen.

Beide bedrijven gaan samen onder meer investeren in het ontwikkelen van kaarten om de wegen in en rondom de Britse hoofdstad in beeld te krijgen. Volgens de initiatiefnemers is het daarbij van groot belang om elke stoeprand, elk verkeersbord en elk stoplicht vast te leggen. In totaal gaat het om 250.000 mijl, zo’n 400.000 kilometer aan asfalt.

De samenwerking is volgens Graeme Smith, directeur van de software-ontwikkelaar, een geweldige stap om zelfrijdende auto’s in de straten van Londen te krijgen. “Ons partnerschap met Addison Lee Group is een mijlpaal voor de inzet van onze software op het gebied van autonome voertuigen en wagenparkbeheer in complexe stedelijke omgevingen. Samen maken we een grote sprong naar de toekomst van mobiliteit.”

Sleutel tot de toekomst

“Het vervoer in de stad zal de komende tien jaar flink veranderen door de opkomst van zelfrijdende voertuigen”, voorspelt Andy Boland van Addison Lee Group. “We willen vooroplopen in deze ontwikkeling door nu al in actie te komen.” Autonoom vervoer is volgens hem de sleutel tot heel wat uitdagingen waar de vervoerssector komende jaren mee in aanraking komt. Het delen van auto’s zorgt volgens hem voor minder files, meer parkeerplekken en minder uitstoot van uitlaatgassen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.