Apple Park

Voormalig medewerker Apple ontkent stelen bedrijfsgeheimen

De voormalige medewerker van Apple die beschuldigd is van het stelen van bedrijfsgeheimen over zelfrijdende auto’s, heeft in de rechtbank aangegeven onschuldig te zijn. De man riskeert een boete van 250.000 dollar of een celstraf van tien jaar. Dit meldt persbureau Reuters. 

Xiaolang Zhang werkte enkele jaren voor Apple aan een project voor autonome auto’s. In die hoedanigheid had hij ook toegang tot verschillende vertrouwelijke documenten en bedrijfsgeheimen. Hij wordt ervan verdacht een blauwdruk van 25 pagina’s voor een printplaat voor autonome voertuigen te hebben gestolen.

Schuld

Het verweer van Zhang is opvallend, omdat eerder nog werd bericht dat hij had het stelen van de documenten had toegegeven. Hij zou aan de FBI hebben toegeven vertrouwelijke bestanden te hebben opgeslagen, maar louter met het doel om hier thuis nog van te leren. Tijdens de eerste hoorzitting van de rechtszaak heeft hij nu echter verklaard de misdaad helemaal niet gepleegd te hebben. Zijn advocaat wilde nog niet reageren op de zaak.

Apple heeft sinds 2015 al circa 1000 ingenieurs aangenomen om aan het project te werken voor zelfrijdende technologie, maar waakt er goed voor dat er zo min mogelijk informatie over het zelfrijdende auto-project naar buiten komt en bij de concurrenten terecht komt.

“Wij werken samen met de betrokken autoriteiten in deze kwestie en zullen al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat deze persoon en alle andere betrokken individuen verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties”, liet Apple vorige week weten in een verklaring.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.