zelfrijdende auto van Waymo in Arizona

‘Zelfrijdende auto van Waymo stond tijdens ongeluk niet in autonome modus’

De zelfrijdende auto van Waymo reed niet zelfstandig, maar werd bestuurd door een Waymo-medewerker toen deze werd aangereden door een andere auto in de Amerikaanse staat Arizona. Dat zegt The Indian Express. In eerste instantie maakte de politie bekend dat de minivan van Waymo in autonome modus stond. 

Het ongeluk vond op vrijdag 4 mei plaats in Chandler, een stad dichtbij Phoenix. Waymo test hier sinds oktober 2017 autonoom rijdende auto’s zonder bestuurder. De veroorzaker van het ongeluk was de bestuurder van een sedan van automerk Honda. Op de door Waymo vrijgegeven beelden van het ongeluk is te zien dat de sedan door een rood licht reed en een andere auto probeerde te ontwijken. Toen belandde de sedan op de verkeerde weghelft en reed op volle snelheid tegen de tegemoetkomende Chrysler Pacifica van Waymo aan. De Chrysler reed op dat moment op een lage snelheid omdat deze aan het remmen was voor een rood licht.

De medewerker van Waymo raakte lichtgewond. Ze werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of de bestuurder van de sedan gewond is geraakt.

Veiligheid

“Onze missie is om de wegen veiliger te maken – dat is de achterliggende gedachte bij alles wat we doen,” aldus een woordvoerder van Waymo. “We maken ons zorgen over het welzijn en veiligheid van onze test-chauffeur en wensen haar een volledig herstel toe.”

Volgens de politie brak de Waymo geen verkeersregels. De auto was gewoon ‘op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd’. Dit is het tweede ongeluk in Arizona met een zelfrijdende auto. In Tempe werd een vrouw aangereden door een zelfrijdende auto van Uber Technologies toen ze de straat overstak. De vrouw overleed.

Lees ook:

Uber stopt proeven met zelfrijdende auto na dodelijk ongeval

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.