Waymo minivan. Foto: Waymo

Waymo bestelt grote partij Chrysler minivans

Foto: Waymo

Het aantal proeven dat Waymo, de dochteronderneming van Google, op het gebied van autonoom vervoer doet, wordt flink opgeschroefd. Het bedrijf heeft duizenden nieuwe minivans van het type Pacifica besteld bij autofabrikant Fiat Chrysler. De bestelde voertuigen worden vanaf het einde van 2018 geleverd aan Waymo. 

Hoeveel voertuigen er precies zijn besteld of hoeveel geld met de deal gemoeid is, wordt door het bedrijf niet bekendgemaakt. De busjes kosten ongeveer 40.000 dollar per stuk. Dat zou volgens de website The Verge betekenen dat er minimaal zo’n 40 miljoen dollar met de deal gemoeid is. De bestelde voertuigen zouden zonder menselijke bestuurder de weg op moeten in verschillende geselecteerde steden in de Verenigde Staten.

Samenwerking

De bedrijven werken al langere tijd samen. Waymo heeft momenteel zo’n zestig voertuigen van Chrysler in de vloot. Deze rijden autonoom mensen rond in Arizona als onderdeel van een speciaal programma. Enkele van de voertuigen van de dochteronderneming van Google kunnen al volledig autonoom rijden. Wat de plannen zijn voor de nieuw bestelde voertuigen is nog niet bekend, wel wil het bedrijf volgend jaar met autonome taxi’s gaan rondrijden.

Lees ook: Waymo breidt tests zelfrijdende auto uit; 25 steden totaal

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

1 reactie op “Waymo bestelt grote partij Chrysler minivans”

Tibi Stibi|30.01.18|18:47

‘1000den auto’s’ dat kan niets anders betekenen dan dat ze live gaan. spannend!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.