Samsung

Samsung gaat testen met zelfrijdende auto’s op de openbare weg

Samsung heeft in thuisland Zuid-Korea toestemming gekregen om zelfrijdende auto’s te testen op de openbare weg. Hierdoor kunnen de Koreanen gaan concurreren met bedrijven als Uber en Apple. Het land wil met de beslissing zorgen dat Samsung op een internationaal podium kan blijven meedoen. Afgelopen maand kreeg Apple al toestemming om in Californië op de openbare weg te testen.

Techbedrijven Apple en Samsung richten zich vooralsnog met name op systemen achter autonoom rijden, het ontwikkelen van eigen auto’s is geen prioriteit. Het Koreaanse bedrijf test de ontwikkelde systemen op een commercieel Hyundai-model. De testmodellen zijn uitgerust met sensoren en speciale technologie om te leren van de gemaakte ritten.

Ambities

Twee jaar geleden maakte Samsung bekend zich ook te richten op autonoom rijden. Er werd een nieuw team opgericht om de gespecialiseerde componenten te ontwikkelen. Het bleef lange tijd stil rondom deze speler in de autonome sector. Tot vorig jaar oktober, toen een Amerikaanse automotivebedrijf werd overgenomen voor acht miljard dollar.

Dit zorgde voor vermoedens dat het bedrijf werkt aan een eigen zelfrijdende auto. Dit wordt door Samsung tegengesproken. Experts verwachten ook niet dat de Koreanen met een eigen voertuig komen. Het ontwikkelen van smart-car technologieën zou veel meer in het straatje van Samsung liggen. Onlangs verklaarde het bedrijf dat het werkt aan de ontwikkeling van algoritmes, sensors en modules die zelfrijdende auto’s betrouwbaar maken, zelfs bij zeer slecht weer.

Lees ook:  Apple zet volgende stap in ontwikkeling zelfrijdende auto

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.