Delphi

Zelfrijdende auto’s van alle kanten belicht

Symposium ‘The Future of Driving’ staat op 25 november aanstaande in het teken van zelfrijdende auto’s. In totaal zes sprekers zullen het thema van verschillende kanten benaderen. Om het lezingenprogramma heen worden diverse demonstraties verzorgd. De bijeenkomst vindt plaats in de Aula van de TU Delft.

‘The Future of Driving’ wordt eens in de ongeveer vijf jaar georganiseerd door de Elektrotechnische Vereeniging, die telkens een actueel thema op het gebied van autorijden aan het symposium verbindt. In dit geval dus dat die auto’s in de toekomst steeds meer zelfrijdend zullen zijn – een thema dat bij de vorige editie van het evenement in 2012 nog nauwelijks op de agenda stond. De Elektrotechnische Vereeniging heeft zes mensen bereid gevonden om allerlei aspecten van zelfrijdende auto’s toe te lichten, legt president Philip van den Heuvel uit.

Ethiek van autonoom

“Maarten Sierhuis van het Nissan Research Center en Serge Lambermont, technisch directeur autonoom rijden bij Delphi, komen projecten toelichten waar zij mee bezig zijn. Ze zullen zowel op het verleden en het heden als de toekomst van zelfrijdende auto’s ingaan. Vanuit de TU Delft komt onderzoeker Fillipo Santoni de Sio praten over de ethiek van autonome voertuigen. Edwin Nas is bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu degene die over zelfrijdende auto’s en de wetgeving op dat vlak gaat, en hij zal eveneens een lezing verzorgen.”

“Cicero Vaucher van NXP Semiconductors zal praten over de radartechniek die bij de zelfrijdende auto’s komt kijken”, vervolgt Van den Heuvel. “De zesde spreker is Carlo van de Weijer van de TU Eindhoven. Zijn verhaal zal over smart mobility gaan. In de wereld van het autonoom rijden zijn alle sprekers bekende namen, en wat zij te vertellen hebben vormt voor de deelnemers een heel divers programma.”

Verschillende auto’s

Het symposium bestaat bovendien uit meer dan alleen lezingen. Gedurende de koffiepauzes en de onderbreking voor de lunch worden er verschillende demo’s aangeboden. “Er zullen waarschijnlijk twee exemplaren van de Toyota Prius staan en ook de WEpod is aanwezig”, vertelt Van den Heuvel. “Verder zullen er verschillende auto’s van het Dutch Automated Vehicle Initiative te bewonderen zijn.”

Het symposium duurt van 09.00 tot 17.00 uur en zal worden afgesloten met een borrel. De organisatie verwacht 300 tot 400 deelnemers, maar is er ruimte voor nog meer belangstellenden. Meer informatie is hier te vinden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.