Audi wil aparte afdeling voor zelfrijdende auto’s opzetten

Interior

Voertuigfabrikant Audi gaat een aparte divisie opzetten die zich volledig richt op autonome mobiliteit. In een eerder stadium meldde het Duitse bedrijf al dat het in 2025 een volledig automatisch rijdend voertuig op de markt wil brengen. Dit moet dus gebeuren middels een aparte divisie en met behulp van partners. Audi-topman Rupert Stadler is namelijk op zoek naar technologiebedrijven om een joint venture mee te starten.

De plannen maken onderdeel uit van een uitgebreide strategie, waarbij ook veel ruimte wordt vrijgemaakt voor de productie van elektrische auto’s. Daarnaast ziet het bedrijf ook toekomst in waterstofvoertuigen, maar massaproductie hiervan zal niet starten vóór 2020.

Robotauto

Wat betreft de zelfrijdende auto spreekt Stadler van een echte robotauto, dus zonder stuur en pedalen. Het dochterbedrijf van Volkswagen ziet vooral een markt voor gebruik in een stadsomgeving. Naam van de nog op te richten zelfrijdende autodivisie wordt SDS Company.

Eerder dit jaar meldde Audi dat het volgend jaar de eerste auto met file-assistent wil presenteren. Dat voertuig moet in in staat zijn om zelfstandig te rijden op wegen met een maximum van zestig kilometer per uur. Acht jaar later moet een vrijwel volledig autonome Audi op de markt verschijnen.

Lees ook: Audi mikt op lancering geheel zelfrijdende auto in 2025

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.