Audi mikt op lancering geheel zelfrijdende auto in 2025

Interior

Audi wil haar eerste volledig zelfrijdende auto in 2025 op de weg hebben. De automaker gaat daartoe de komende jaren fors investeren in technologie en innovatie. Dat beloofde Rupert Stadler, bestuursvoorzitter van het dochteronderdeel van Volkswagen, tijdens een bijeenkomst in Ingolstadt.

Dat meldt het ANP. Naast het deel over autonome voertuigen maakte Stadler bekend dat de automaker ook vol in gaat zetten op elektrische voertuigen. Over twee jaar, in 2018, wordt de eerste elektrisch aangedreven terreinwagen van Audi geïntroduceerd. Daarna wil het Duitse bedrijf iedere jaar een nieuwe auto op elektriciteit op de markt brengen.

3 miljard euro

Automaker Audi zal alleen dit jaar al ongeveer 3 miljard euro investeren in nieuwe modellen en technologie. Dat resulteert er voor dit jaar in dat er meer dan twintig nieuwe of vernieuwde modellen op de markt worden gebracht. Volgend jaar moet de eerste Audi met file-assistent worden gepresenteerd. Deze auto is in staat om met die technologie zelfstandig te rijden op wegen met een maximum van zestig kilometer per uur.

Audi is vooral actief bezig met autonome voertuigen in het in Amerika gevestigde Audi Innovation Research-afdeling. Eerder gaf het hoofd van dit centrum, Markus Auerbach, aan dat de moeilijkste besluiten die moeten worden genomen voor zelfrijdende voertuigen op het ethische vlak liggen. “Moet een zelfrijdende auto bij een niet te voorkomen botsing kiezen voor het aanrijden van een overstekend kind of voor een oude vrouw op een fiets?”

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.