Apple iCar in eerste instantie nog geen zelfrijdende auto

De Apple iCar wordt waarschijnlijk in 2019 of 2020 op de markt gebracht, maar die auto zal dan nog niet (deels) zelfstandig kunnen rijden. Hoogstwaarschijnlijk wordt het een deelauto die een klant korte tijd kan huren. Na de introductie op de markt wordt de iCar mogelijk wel uitgerust met zelfrijdende functies. 

De Duitse krant Frankfurter Algemeine meldt op basis van bronnen dat Apple in Berlijn bezig zou zijn met de ontwikkeling van de Apple iCar. Er gaan al lange tijd verhalen rond dat behalve technologiegigant Google ook Apple aan een eigen zelfrijdende auto zou werken. Maar waar Google al beelden heeft getoond van de eerste succesvolle testen met volledig zelfrijdende auto’s, is Apple altijd heel terughoudend in de informatie die het bedrijf hierover naar buiten brengt.

Deelauto

Ondanks de vele testen met zelfrijdende voertuigen van andere technologiebedrijven en autofabrikanten, lijkt de iCar eerst te worden ingezet als deelauto. De Frankfurter Algemeine meldt dat het technologiebedrijf ervoor kiest om de auto als deelauto op de markt te brengen, omdat het bedrijf in Duitsland op het moment geen netwerk heeft voor de verkoop en het onderhoud voor de auto’s en dit niet zou willen creëren.

Apple heeft de afgelopen tijd verschillende kopstukken uit de automotive branche geworven, waaronder ingenieurs die eerder bij Tesla en Volkswagen werkten en wetenschappers van verschillende universiteiten. De iCar wordt waarschijnlijk in Oostenrijk gebouwd door Magna, een toeleverancier van auto-onderdelen. Een woordvoerder van Magna wilde echter niet reageren op speculaties over de mogelijke bouw van Apple-auto.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.