Embark, garage, startup, Peterbilt

Autonome truck-startup Embark sluit partnership met Peterbilt

Embark kondigde afgelopen week een belangrijke samenwerking aan met Peterbilt. Dankzij de deal met de truckfabrikant kan de startup meerdere trucks gaan uitrusten met de zelfrijdende systemen. Het jonge bedrijf liet afgelopen februari van zich horen en verbaasde de wereld door hun truck met deep learning functies, de visie van het bedrijf op autonome vrachtwagens. Het bedrijf heeft tot nu toe 15 miljoen dollar aan financieringsgelden opgehaald.

Het geld dat werd opgehaald, moet ervoor zorgen dat Embark nieuw talent kan aannemen voor het ontwikkelingsteam. Op die manier kan de startup meerdere trucks uitbreiden met de autonome systemen waardoor ze met meerdere voertuigen kunnen gaan testen. Het bedrijf richt zicht zich op een zo snel mogelijke commerciƫle verkoop van de autonome vrachtwagens volgens de website Techcrunch.

Embark

Het eerste test-prototype van Embark is gebouwd op een Peterbilt 579. Het partnerschap met de fabrikant komt daarom goed van pas. Peterbilt gaat nieuwe testvoertuigen voor het beginnende bedrijf maken, om zo nog beter in de behoeftes van Embark te voorzien. De benadering van het laatstgenoemde bedrijf wordt geroemd, omdat ze met een klein budget veel voor elkaar krijgen. Verwacht wordt dat de trucks snel de openbare weg kunnen gaan veroveren, omdat niet eerst alle wegen in kaart gebracht hoeven te worden.

Een andere focus van Embark is het overnemen van het rijden op de snelweg. Er is dan nog wel een bestuurder aan boord die het rijden in een stad overneemt. Het overnemen van het stuur op snelweg zou er al voor zorgen dat bestuurders meer kunnen laden en lossen op een dag. Het verhoogt de efficiƫntie en werkt kostenverlagend. Het systeem moet laagdrempelig zijn en daarom ook zeker niet te duur. Truckers kunnen zo een soort virtuele medewerker in dienst nemen in de vorm van een semi-autonome vrachtwagen.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.