Drones en zelfrijdende vrachtauto’s noodzaak in Japan

Japan zet in op het gebruik van drones en zelfrijdende vrachtauto’s bij het leveren van pakketten. Binnen enkele jaren moeten deze commercieel worden ingezet. De omschakeling is nodig omdat het land een groot tekort heeft aan werknemers. 

De regering wil de regelgeving tijdelijk versoepelen om bedrijven de mogelijkheid te bieden om snel nieuwe technologieën te testen, melden diverse bronnen tegenover Reuters. De Japanse overheid is ook van plan om meer gebruik van big data en kunstmatige intelligentie te stimuleren.

Personeel

De overstap op drones en autonome voertuigen is noodzakelijk voor Japan, omdat het personeelsbestand dramatisch geslonken is. Bedrijven zijn genoodzaakt hun activiteiten terug te schroeven. Onlangs kondigde Japans grootste bezorgdienst Yamato Holdings Co aan de  afleveringsvolumes te verlagen en de prijzen te verhogen vanwege een gebrek aan werknemers.

Lees ook: Bezorgrobot Domino’s Pizza komt naar Nederland

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.