Nvidia gaat samenwerking aan voor zelfrijdende trucks

Chipfabrikant Nvidia gaat samenwerken met truckmaker Paccar om autonome trucks te ontwikkelen. Nvidia, bij het grote publiek vooral bekend van de videokaarten die het bedrijf voor computers maakt, kondigde dit tijdens de Bosch Connected World conference in Berlijn aan. Paccar is een bedrijf dat wereldwijd trucks ontwikkelt.

De samenwerking werd aangekondigd door Nvidia-oprichter en directeur Jen-Hsun Huang. “Dit is waarschijnlijk de grootste bulk aan producten die we in één keer hebben helpen realiseren”, aldus de ceo. Hij vertelde dit aan de meer dan tweeduizend ondernemers, ontwikkelaars en andere genodigden op het evenement. Paccar-directeur Ron Armstrong voegde daar nog aan toe dat ze enorm enthousiast zijn over de tot dusver geleverde kunstmatige intelligentie door Nvidia.

Autonome trucks

Paccar fabriceert de Kenworth, Peterbilt en Daf-trucks. Het bedrijf testte onlangs al een level 4-autonome truck, gebaseerd op de Nvidia Drive PX 2-technologie. Level 4 is een systeem met een hoge mate van zelfrijdend vermogen. Huang liet tijdens een presentatie over de samenwerking onderstaande video zien van een zelfrijdende truck met de Nvidia-systemen. In de video is te zien hoe een truck zonder bestuurder over een gesloten parcours manoeuvreert. Zelfs zonder chauffeur achter het stuur blijft de truck gaan.

De samenwerking tussen de twee moet zorgen voor meer productiviteit van een chauffeur, een verhoging van de doeltreffendheid en een verhoging van de veiligheid op de weg. Ook is in de video te zien hoe groot het potentieel is. Driehonderd miljoen trucks wereldwijd, die samen 1,2 biljoen kilometers afleggen jaarlijks. Nvidia wil ze allemaal veilig maken met de Drive PX Ai-computer.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.