Video: Waymo bereidt auto’s voor op onverwachte situaties

Hoe voorkom je in de toekomst ongelukken door onverwachte situaties op de weg? Waymo denkt de oplossing te hebben gevonden en werkt aan de veiligheid van haar auto’s met hulp van Elmo. Want wanneer een auto verdwaald raakt in Sesamstraat, en een vreemde vogel tegenkomt, dan moet de auto toch echt op tijd stoppen. 

De ongebruikelijke manier van het testen van de veiligheidssystemen werd getoond door de techwebsite CNET. Dit medium kreeg een rondleiding over het terrein van voormalig legerbasis Castle in Amerikaanse staat Californië. Op dit terrein heeft Waymo een stad nagebouwd waar zelfrijdende tests worden gedaan. De beelden komen kort na het dodelijke ongeluk in Arizona, waar een zelfrijdende auto van Uber iemand dood reed die in het donker vanuit het niets de weg overstak.

Bijzondere tests

De personen die betrokken zijn bij het testen van de auto’s van Waymo op Castle moeten over stalen zenuwen beschikken. Er wordt bijvoorbeeld getest met de slechtste verhuizers van de wereld. Zij laten van alles vallen voor de zelfrijdende wagens en lopen onverwachts voorbij. De auto moet het op tijd zien: je moet het maar durven.

Een van de topmannen van Waymo gaf onlangs in een interview aan hoe de veiligheidssystemen worden getest. Behalve de verhuizers uit het filmpje vertelde hij over Elmo, die als onverwachts object de weg oversteekt. Net als skaters en voetgangers die onverwachte situaties veroorzaken. CNET maakte onderstaand filmpje over het testen van de voertuigen op Castle:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.