Subaru: geen focus op zelfrijdende functies maar op veiligheid

Automaker Subaru wil zich in de toekomst vooral blijven richten op veiligheid. Het zelfrijdende aspect van een voertuig is minder van belang voor de Japanse producent. Dat stelt topmanager Tetsuo Unoki in een interview met het magazine Forbes.

Veel fabrikanten willen zo snel mogelijk auto’s op de markt brengen met een zo hoog mogelijke mate van autonomie. Diverse bedrijven mikken op marktintroductie in de eerste helft van het volgende decennium. Subaru wil niet meedoen aan die race. De Japanners willen zich blijven richten op het aspect waar ze zich momenteel ook mee onderscheiden: veiligheid.

Blind Spot Detection

“We richten onze aandacht niet op het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Wat we proberen is autorijden voor mensen veiliger maken”, aldus chief general manager Onuki in het Amerikaanse zakenblad. Veiligheid is daarmee topprioriteit voor de multinational. Hoewel sommige zelfrijdende functies wel degelijk ook de veiligheid vergroten, is het ontwikkelen van een volledig autonoom voertuig geen pijler van Subaru’s bedrijfsstrategie.

Daarom heeft de nieuwe uitvoering van het SUV-model Crosstrek ook veel functies die de veiligheid van de bestuurder en passagier centraal stellen. Zo beschikt de nieuwe auto over Blind Spot Detectionm die wordt gekoppeld aan Lane Change Assist. Daarnaast heeft het onder meer Rear Cross Traffic Alert en Pre-Collision Braking.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.