Honda zoekt samenwerking met Waymo

Honda gaat mogelijk een samenwerking aan met Waymo in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Dat maakte Honda deze week bekend. Bij die samenwerking wordt de technologie van Waymo verwerkt in de auto’s van Honda, waardoor de fabrikant op korte termijn mogelijk een volledig autonome auto kan presenteren.

Honda liet in juni weten een inhaalslag te willen maken op het gebied van zelfrijdende auto’s. Honda was lang de grote afwezige van de hele discussie rondom autonoom rijden De eerste auto moet in 2020 autonoom op de snelweg kunnen rijden. De samenwerking met Waymo moet het voor Honda mogelijk maken om een volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen.

Waymo

Eerder deze maand werd bekend dat Google de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende voertuigen onder heeft gebracht bij een zelfstandig opererende dochteronderneming genaamd Waymo. Daarmee is de Google Car van de baan. Het maken van auto’s wordt door Waymo gezien als een taak van de autobedrijven. Het bedrijf zoekt nu de samenwerking op met autofabrikanten om daar de techniek van Waymo in te verwerken. Fiat Chrysler was de eerste fabrikant waarmee een samenwerking is gestart.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.