Kroger Nuro

Supermarktgigant gaat testen met autonome bezorging

Foto: Kroger

De Amerikaanse supermarktketen Kroger start samen met voertuigleverancier Nuro een pilot voor het bezorgen van boodschappen met een zelfrijdend voertuig. Kroger heeft 2.800 winkels in 35 staten. Binnenkort wordt duidelijk waar het proefproject zal worden uitgevoerd.

Voor Nuro, waarmee Kroger een partnerschap is aangegaan, wordt deze pilot de eerste toepassing van software en hardware die het bedrijf heeft ontwikkeld. Hoewel de pilot dus nog van start moet gaan, schroomt de directie van Kroger niet om in het groot te denken. Het supermarktconcern denkt met autonome voertuigen de huidige stand van zaken in het bezorgen van boodschappen te kunnen doorbreken. Daarbij zijn gemak en lage prijs de kernbegrippen.

Test start in herfst

Kroger heeft naar eigen zeggen de laatste jaren veel werk gemaakt van het uitbreiden van bezorgingen. De samenwerking met Nuro moet helpen om dat naar een hoger plan te tillen. Ook Nuro is uiteraard enthousiast en spreekt over een mogelijke game changer, waarbij het gemak voor de klant groter dan ooit moet worden. De test waarmee al deze veranderingen moeten beginnen, zal ergens in de herfst van 2018 van start gaan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.