Nieuw testcentrum zelfrijdende auto’s in VS rond zomer klaar

Het testcentrum voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s bij de Kettering University in Michigan is rond de zomer klaar voor gebruik. De accommodatie is een samenwerking tussen de Amerikaanse universiteit en autofabrikant General Motors.

Het testcentrum is gebouwd in drie fases en biedt mogelijkheden en faciliteiten voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van zelfrijdende auto’s en veiligheidssystemen. Ook zullen vanaf de zomer proeven met elektrische auto’s en hybride modellen worden uitgevoerd, meldt de Amerikaanse zender M Live.

Volgens Robert McMahan van de universiteit is de accommodatie state of the art. Het research center moet er volgens hem voor zorgen dat studenten zich gaan verdiepen in mobiliteit en ontwikkeling van auto’s, zelfrijdende technieken en cybersecurity. Daarbij is het ook van groot belang om het bedrijfsleven en fabrikanten bij de projecten te betrekken.

24/7 geopend

Het project heeft in totaal 7 miljoen dollar, omgerekend zo’n 5,7 miljoen euro, gekost. De universiteit heeft een subsidie van ongeveer 1,6 miljoen euro gekregen. Vanaf de zomer zal de faciliteit dag en nacht, 365 dagen per jaar geopend zijn.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.