Britten verruimen testmogelijkheden zelfrijdende auto op openbare weg

Location package with matched HDRI

De mogelijkheden om zelfrijdende auto’s te testen in Groot-Brittannië worden uitgebreid. Vanaf 2021 moet het mogelijk worden om autonome voertuigen op de openbare weg te testen, zonder dat een chauffeur in het voertuig aanwezig is. Dat meldt de Britse minister van Financiën Philip Hammond.

De veranderende wetgeving maakt onderdeel uit van een groter plan voor de post-Brexit-economie. Daarin moet de Britse auto-industrie een grote rol spelen. En om deze industrie toekomstbestendig te maken, zijn investeringen in autonoom rijden noodzakelijk.

Wetgeving

De huidige Britse wetgeving moet daar wel voor worden aangepast. En dat is Hammond ook van plan, schrijft dagblad The Guardian. Daarnaast heeft de bewindsman duidelijk gemaakt dat er ook moet worden geïnvesteerd in elektrische mobiliteit.

Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders is opgetogen met het voornemen om de regels voor testen met zelfrijdende auto’s aan te passen. De belangenorganisatie voor de automotive-industrie wil dat Groot-Brittannië een leidende positie heeft op het gebied van ontwikkelen, testen en verkopen van connected en zelfrijdende voertuigen en denkt dat de nieuwe maatregelen daaraan bijdragen.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.