Zelfrijdende auto’s GM botsen zes keer in één maand

De zelfrijdende auto’s van GM zijn vorige maand in Californië zes keer tegen andere verkeersdeelnemers gebotst. In alle gevallen lag de fout niet bij het autonome voertuig, maar bij de andere weggebruikers. Dat meldt de autofabrikant. Tevens is duidelijk geworden dat General Motors het aantal testvoertuigen heeft uitgebreid.

De autofabrikant test momenteel zelfrijdende auto’s in de Amerikaanse staat Californië. Het gaat om voertuigen van het bedrijfsonderdeel Cruise, dat vorig jaar werd overgenomen door GM. Tot voor kort reden er dertig tot veertig auto’s op de openbare weg. inmiddels is dat aantal gegroeid naar zo’n honderd. Door deze uitbreiding wil de autobouwer de ontwikkeling van autonoom rijden versnellen.

Incidenten

Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. In de maand september waren er zes incidenten met de zelfrijdende voertuigen. Volgens GM lag in alle gevallen de schuld bij de andere weggebruikers. Zo was er een menselijke bestuurder die tijdens het autorijden op zijn telefoon keek. Hij botste met zijn voertuig op de zelfrijdende auto, die stopte voor een rood licht.

Ook was er een incident waarbij een dronken fietser in de verkeerde richting reed. De menselijke bestuurder van de autonome Chevrolet Bolt trapte op de rem, waarna de fietser de bumper van het voertuig raakte. Daarbij werd een sensor van de auto beschadigd. Bij de zes botsingen vielen geen gewonden of doden.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

1 reactie op “Zelfrijdende auto’s GM botsen zes keer in één maand”

Tibi Stibi|10.10.17|10:56

als het niet de schuld is van de zelfrijdende auto moet je dan wel schrijven dat ‘de zelfrijdende auto tegen een andere verkeersdeelnemers botst’?

is het niet beter om te schrijven dat ‘verkeersdeelnemers tegen zelfrijdende auto botsen’??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.