Renault Nissan Alliantie

Renault investeert in simulatie-software voor zelfrijdende auto

Foto: Renault

Autofabrikant Renault heeft een minderheidsbelang genomen in Autonomous Vehicle Simulation. Deze nieuwe joint venture specialiseert zich in simulatieprogramma’s voor zelfrijdende voertuigen. De autoproducent heeft een belang van 35 procent in het samenwerkingsverband, waarin ook het bedrijf Oktal heeft geïnvesteerd. De investering moet de ontwikkeling van autonome technologie een ‘boost’ geven.

De simulatoren die het bedrijf produceert, moeten door Renault gebruikt worden om veel extra kennis te verwerven rondom autonome techniek. Het stelt de autobouwer in staat om zonder veel kilometer op de openbare weg te maken, toch veel ritten uit te voeren. Dit laatste is een belangrijk middel om autonome technologie te verbeteren.

Ruimtevaart

De partij waar Renault mee samenwerkt, Oktal, is een dochterbedrijf van de Franse onderneming Sogeclair. Laatstgenoemde specialiseert zich in simulatoren en ruimtevaart en is gevestigd in de Zuid-Franse stad Toulouse. Dat meldt het Britse magazine Fleetnews.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.