SAIC

Chinese autofabrikant SAIC mag testen in Californië

Bron: SAIC

De Chinese autoproducent SAIC Motor mag met zelfrijdende auto’s gaan testen op de openbare wegen van de Amerikaanse staat Californië. Het bedrijf heeft sinds 2015 een vestiging in Silicon Valley; de vergunning voor het testen is aan deze vestiging toegekend. SAIC treedt daarmee in de voetsporen van onder meer General Motors, Tesla en Honda.

Minstens zo belangrijk is dat SAIC zijn concurrenten uit eigen land, Dongfeng en FAW, heeft afgetroefd met het verkrijgen van de toestemming om te gaan testen met zelfrijdende auto’s in Californië. Dat meldt CNBC op zijn website. Een andere tegenstrever uit eigen land, Changan, kan via een omweg al wel pilots op de openbare weg gaan doen. Daar is de autoproducent een samenwerking voor aangegaan met internetbedrijf Baidu, dat al wel over de vereiste papieren en stempels beschikt.

Autofabrikanten testen

Daarmee wordt de kans dat verkeersdeelnemers in de Amerikaanse staat een zelfrijdend voertuig zien rijden steeds groter. Techbedrijven Alphabet, Apple en Nvidia mogen immers ook al testen, net als diverse autofabrikanten. De auto’s van SAIC gaan niet zomaar de weg op: alle zelfrijdende wagens van dit bedrijf hebben zeker 12.000 mijl op de meter. Om hoeveel voertuigen het gaat, heeft SAIC niet bekendgemaakt.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.