Audi mag gaan testen in staat New York

Audi heeft als eerste een vergunning gekregen om zijn zelfrijdende voertuigen te testen in de staat New York. Het gaat om voertuigen die autonoom zijn op niveau drie, waarbij het systeem de hoofdrol speelt maar de menselijke bestuurder nog altijd kan ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan. De eerste test moet deze maand al plaatsvinden in Albany, New York.

Niveau drie van autonoom rijden houdt in dat het voertuig onder specifieke omstandigheden op de snelweg zelfstandig kan rijden. In New York zullen in elk testvoertuig twee getrainde medewerkers aanwezig zijn om het systeem te monitoren en de veiligheid van de tests te garanderen. Het zelfrijdende demovoertuig van Audi heeft al duizenden kilometers afgelegd op snelwegen met beperkte toegang in de Verenigde Staten.

Testen in echt verkeer

Scott Keogh, president van Audi America, zei het volgende over het verkrijgen van de testvergunning. “We lopen al meer dan tien jaar voorop in de ontwikkeling van rijtechnologie, en testen in echte omstandigheden is cruciaal in ons streven om de wegen veilige te maken. We bedanken gouverneur Cuomo voor zijn leiderschap en staan klaar om te helpen definieren hoe deze toekomst er in New York nu en de komende jaren uit zal zien.” De staat New York wil graag een voorloper zijn in de ontwikkeling van autonoom vervoer.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.