Zuid-Korea krijgt grootste testbaan voor zelfrijdende auto’s

Zuid-Korea wil een voorloper zijn op het gebied van autonoom rijden. Het bouwt daarom op dit moment ’s werelds grootste testomgeving voor zelfrijdende auto’s. De testbaan krijgt onder meer een snelweg, een afgesloten busbaan en zones voor autonoom parkeren. Als alles volgens planning verloopt, gaan de eerste delen van de baan in oktober 2017 open.

Onlangs werd bekend dat de Koreaanse elektronicagigant Samsung toestemming krijgt om testen met zelfrijdende auto’s uit te voeren, nadat eerder al hun ‘landgenoten’ Hyundai en Kia goedkeuring ontvingen. De betreffende bedrijven kunnen dus binnenkort ook gebruikmaken van de testomgeving (zie impressie onderaan dit artikel).

Tunnels

Op de baan kunnen verschillende verkeersscenario’s worden nagebootst. Zo is er onder meer een bebouwde kom en zijn er tunnels waar GPS geblokkeerd wordt. Om de aanleg mogelijk te maken, is 11 miljard Koreaanse Won uitgetrokken. Dat is 8,9 miljoen euro, tegen huidige wisselkoersen.

Later dat jaar moet de testfaciliteit opengaan. Het betreft op dat moment alleen de snelweg-omgeving. In de eerste helft van 2018 moet het volledige complex klaar zijn voor gebruik. Ook zonder een vergunning van de overheid moeten bedrijven hun autonome voertuigen daar kunnen testen.

Bron afbeelding: Business Korea

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.