Waymo klaar voor test met volledig zelfrijdende minibus

Waymo kan gaan testen met een volledige zelfrijdende variant van de Chrysler Pacifica Hybrid-minibus. De Google-dochter zet samen met diverse autofabrikanten in op het testen van een breed palet aan autonome voertuigen, teneinde de technologie zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Onlangs werd bekend dat Google de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende voertuigen onder heeft gebracht bij een zelfstandig opererende dochteronderneming genaamd Waymo. Daarmee is de Google Car van de baan, want het technologiebedrijf wil vanuit zijn eigen mogelijkheden werken. Het maken van auto’s wordt gezien als een taak van de autobedrijven, waarmee Waymo dus wel in sterke mate samenwerkt.

Werk aan de winkel

In mei ging Google / Waymo een samenwerking aan om honderd minibussen van het merk en type Chrysler Pacifica Hybrid in de testvloot van zelfrijdende voertuigen op te nemen. In de afgelopen zes maanden is door de betrokken partijen gewerkt aan het ontwerpen en aanpassen van de auto’s zodat ze in het testprogramma passen.

Uiteraard moest het systeem dat de voertuigen in staat stelt om volledig autonoom te rijden geïntegreerd worden, maar ook in veel andere opzichten was er werk aan de winkel. Dat het in een half jaar gelukt is om van de start van het project naar gebruiksklare voertuigen te gaan, beschouwt Waymo dan ook als een knappe prestatie van alle betrokkenen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

1 reactie op “Waymo klaar voor test met volledig zelfrijdende minibus”

Tibor Strausz|22.12.16|16:14

waymo is een alphabet dochter, net als google.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.