Autonomous car, Nissan

General Motors roept hulp studenten in

Bron: Nissan

Autofabrikant General Motors (GM) en de Society of Automotive Engineers (SAE) hebben studenten uitgedaagd om in een driejarige wedstrijd een zelfrijdend passagiersvoertuig te ontwikkelen en te demonstreren. GM zal aan de uitverkozen scholen een auto beschikbaar stellen voor deze AutoDrive Challenge. GM hoopt met deze wedstrijd een nieuwe generatie van technici in de automotive-industrie op te leiden en voor te bereiden.

GM en SAE hebben tien universiteiten uit Amerika en Canada geselecteerd, die mogen deelnemen aan de wedstrijd. Welke universiteiten dat precies zijn, is nog niet bekend. De teams zullen in april 2017 publiekelijk worden gemaakt en de wedstrijd gaat van start in de lente van 2018.

Leerervaring

GM en SAE hopen met deze wedstrijd de studenten meer te leren over zelfrijdende voertuigen. “Door samen te werken met SAE, kunnen we studenten een unieke ervaring laten opdoen. Ze werken samen met professionals in de industrie om de grootste uitdaging voor voertuigtechnologie aan te pakken, namelijk autonoom rijden”, aldus Ken Kelzer van General Motors.

In deze wedstrijd, zullen de studenten gebruik moeten maken van methodes die van belang zijn bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, zoals patroonherkenning, een zelflerend systeem, computerzicht en artificial intelligence. “De AutoDrive Challenge is een nieuw platform waarop industrie en de academische wereld met elkaar in contact kunnen komen om samen te werken aan het gemeenschappelijke doel om slimme jonge breinen voor te bereiden op een toekomst met autonome technologieën”, aldus Chris Ciuca van SAE International.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.