Renault Nissan Alliantie

Renault gaat zelfrijdende auto’s testen in China

Foto: Renault

Autofabrikant Renault gaat in China zelfrijdende auto’s testen. De pilot start in november in de plaats Wuhan. Daar heeft de producent een twee kilometer lange strook uitgekozen om het testproject plaats te laten vinden, waarbij in de eerste fase twee Zoe’s kilometers gaan maken.

De tests vinden plaats in het Caiden-district, schrijft Clean Technica. Verder is weinig bekend over het project, bijvoorbeeld de kosten, de testperiode en het uiteindelijke doel. Al moet dat laatste, volgens eerdergenoemd medium, vooral gezocht worden in de enorme potentie van de Chinese markt. Het land heeft ruim 1,3 miljard inwoners.

Volvo

Het Franse automerk is niet de eerste die gaat testen in China. De Zweedse automaker Volvo maakte eerder al bekend soortgelijke stappen te zetten in het Aziatische land. Aan dat project gaan zo’n honderd voertuigen deelnemen, waarbij Volvo-klanten een belangrijke plek innemen, meldde topman Hakan Samuelsson.

Renault is enkele jaren geleden een alliantie aangegaan met Nissan. Dat laatste merk is ook actief in het zelfrijdende-auto-segment. Het integreerde recentelijk diverse autonome functies in voertuigen die op de markt zijn verschenen en maakte eerder dit jaar bekend de mogelijkheden te bekijken voor een proef met zelfrijdende auto’s in Noord-Holland. Daarbij is ook de Provincie betrokken.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.