Proef met zelfrijdend vervoer in Appelscha

‘Pods’ in Appelscha weer de weg op na tijdelijke onderbreking

Proef met zelfrijdend vervoer in Appelscha

De zelfrijdende wagentjes in het Friese Appelscha gaan waarschijnlijk volgende week weer de weg op. Dat heeft een gemeentelijk woordvoerder bekendgemaakt. Woensdag werden de pendelbusjes van de weg gehaald, na klachten van diverse andere weggebruikers. Met enige aanpassingen vinden de initiatiefnemers het toch verantwoord om de auto’s weer de weg op te

De busjes, sterk lijkend op de WEpod in Wageningen, zijn eerder deze maand voor het eerst de weg op gegaan als gratis vervoersdienst. De pods pendelen op een 2,5 kilometer lange route tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en de kop van de Boerestreek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het fietspad.

In de berm

Echter, diverse fietsers klaagden over het feit dat ze de berm in moesten voor het voertuig. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties gaan ontstaan, is woensdag besloten om het busje per direct van de weg te halen. Er waren geen officiële klachten binnengekomen, schrijft Dagblad van het Noorden

De komende dagen gaat de gemeente Ooststellingwerf diverse maatregelen nemen om de veiligheid te vergroten. Zo komen er borden die andere weggebruikers wijzen op het rijgedrag van de shuttles. Ook komen er stewards die uitleg geven aan passanten, als zij meer willen weten over de nieuwe vervoersdienst.

Kom alles te weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s door een bezoek te brengen aan de SDC Summit 2016. Dit tweedaags seminar over autonome voertuigen vindt plaats op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten. Kijk voor meer informatie op: www.sdcsummit.com/. Of schrijf je nu in via www.sdcsummit.com/registreren/.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.