Zelfrijdende WePods kosten provincie Gelderland 7 ton extra

De WePod gaat de provincie Gelderland een stuk meer geld kosten dan begroot. Er moet 700.000 euro extra gepompt worden in de zelfrijdende auto’s die tussen Wageningen en Ede getest worden, omdat er een fout in de software zit. Daardoor wijkt het voertuig licht af naar links.

Dat meldt de Gelderlander. De zeven ton zou ook nodig zijn voor het informeren van bewoners langs de testroute en vanwege de grote internationale belangstelling voor de auto’s. Deskundigen en media uit binnen- en buitenland tonen interesse in de WePod.

Miljoenenproject

De totale investering van de provincie Gelderland in het WePod-project komt voorlopig neer op 4,1 miljoen euro. Die mag alleen op de openbare weg rijden bij daglicht, als het droog is en met maximaal 25 kilometer per uur. Daarnaast moet er altijd een begeleider in de auto zitten.

Na september wordt de techniek zodanig doorontwikkeld, dat de WePod straks ook in het donker kan rijden. Of dit weer extra geld gaat kosten, is nog niet duidelijk. De bedoeling is dat het bedrijfsleven de investeringen over gaat nemen.

Volgens de Gelderlander is de belangstelling groot. Zo heeft de provincie een verzoek gehad om het Nederlandse project in Beverly Hills uit te rollen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.