Audi, Italdesign, Airbus. Foto: Italdesign

Pop.Next combineert zelfrijdende auto en drone voor personenvervoer

Audi, Italdesign, Airbus. Foto: Italdesign

Audi, Italdesign en Airbus hebben op de Autosalon in Geneve een volledig elektrisch en geautomatiseerd concept voor mobiliteit gepresenteerd. Pop.Up Next bestaat uit een cabine die zowel zelf kan rijden als vliegen. De bedenkers geven zelf aan dat het iets voor de verre toekomst is, maar op termijn moet Pop.Up Next een bruikbare vervoersvorm in steden gaan worden.

Het concept verenigt zo’n beetje alles wat op dit moment bedacht kan worden als het om de stedelijke mobiliteit van de toekomst gaat. Centraal staat een cabine die plaats biedt aan twee passagiers. Deze kan zowel op een zelfrijdend onderstel als aan een drone worden gekoppeld.

Het voertuig kan dus zelf rijden en vliegen, waarbij met name dat laatste kan helpen bij het oplossen van de verkeersdrukte in steden. De interactie tussen mens en machine gaat op basis van spraak- en gezichtsherkenning, eye-tracking en touchscreens. Het geheel vorm een ultralicht autonoom voertuig.

Batterijtechnologie

De drie partijen hebben elk zo hun rol in het geheel. Audi levert kennis op het gebied van batterijtechnologie en automatisering van voertuigen. De autofabrikant werkt vaker samen met Italdesign in het ontwerpen van toekomstgerichte concepten voor voertuigen en mobiliteit. Airbus brengt zijn kennis op het vlak van luchtvaart in, en dan specifiek over de rol van luchtvaart in de toekomst van mobiliteit.

Lees ook: Studententeams strijden om autonomous driving cup Audi

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.